18 Haziran 2015 Perşembe

Google Adwords İle Doğru Strateji Oluşturmanın Yolları

Değerli okurlarım Google, her ne kadar bize Adwords hakkında doküman sunsa da asla yeterli olan stratejiyi ve ileri düzey bilgileri aktarmayacaktır. Sizlere bu yazımda Google Adwords ile alakalı olarak doğru stratejiyi oluşturmanın yollarından bahsediyor olacağım.

Öncelikle şunu belirtmeliyim ki, sektörünüz ile alakalı doğru strateji oluşturmak zamanınızı alacaktır. Doğru strateji oluşturmayı bilmiyorsanız, Adwords uzmanı ile iletişim kurarak yardım talebinde bulunabilir veya yazımın devamında sizlere aktaracağım bilgileri adım adım uygulayarak doğru hedefleme ve stratejiyi kendinize edinebileceksiniz. Doğru bir stratejinin oluşturulması tamamen müşteri gibi düşünüp araştırmadan geçmekte, ancak sizlere Google Adwords ’ün bize sunmuş olduğu yeniden pazarlama ve dinamik pazarlama kavramını çok iyi derecede bilmenizdir. Bu kavramlardan sizlere kısaca bahsedeyim.

Yeniden pazarlama;
Yeniden pazarlama stratejisini uygulayabilmek için Google Adwords’den oturum açmanız gerekmektedir. Daha sonra sağ tarafta bulunan “Paylaşılan Kitaplık” sekmesinde yer alan hedef kitleler bölümünden yeniden pazarlama listesi oluştur diyerek, yeniden pazarlama kodunuzu edinerek sitenizin <body></body> ile başlayan bölümüne yapıştırmanız gerekmektedir. Bu kod sayesinde sitenizi ziyaret eden kullanıcıların tarayıcılarına küçük bir dosya yerleştirerek bilgisini sizin hazırladığınız listelerde tutar. Bu listeleri kullanarak kampanyalarınızın görsellerini sitenizi ziyaret eden kullanıcılarınıza yeniden gösterebilirsiniz.

Dinamik Yeniden Pazarlama;

Dinamik yeniden pazarlama reklamının amacı, sitenizde bulunan ürünlerinizi Merchant Center’dan otomatik olarak kendi hazırladığı şablon ile kullanıcılarınıza dinamik olarak göstermeye dinamik yeniden pazarlama diyebiliriz. Burada oluşturmuş olduğunuz listeleri de dâhil ederek çapraz stratejiler geliştirebilirsiniz. Eğer bu listeleri oluşturamıyor ya da doğru stratejiyi bulamıyorsanız Adwords uzmanı olarak sizlere bu konuda destek olabilirim. Destek için www.omerabanoz.com adresinden ulaşabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Mesajınız onaylanmıştır. Teşekkür ederim.